By Janine Jorgensen, Project Consultant Monique Rankine, Property Coordinator Chantel Spence, Photography Karl Rogers

When the owners of this home were planning their house, they envisioned how they wanted to live, feel and interact at home. “I had a very clear view on the amount of living space needed and the lifestyle the family wanted,” says the owner.

This foresight has paid off, as the house is now the perfect family residence, with a generous open-plan living area downstairs, and three en-suite bedrooms and a family lounge above.

The owners also wanted to ensure connectivity between the outside indigenous bushveld and the indoor space, so they designed the home in a long strip, to enjoy the views from each room.

“I love that you can see the weather change, from early mornings to sunsets,” says the home owner. “You feel as if you are in your own small piece of African bush.” Inspired by the surroundings, most of the home is decorated in natural hues, with local artwork throughout, and wooden finishes in the kitchen-dining area.

Playful takes on this scheme can be seen in two of the bathrooms – one featuring a sun mosaic on its walls, another adorned in bright Orla Kiely wallpaper.

Creating a haven such as this has not been without its challenges, but, as the owner says, “Nothing is that permanent that cannot be changed or adapted. We are still adding new elements and enhancing certain areas of the house and garden”.